Preskočiť na hlavný obsah

Podlužické rozhľady 21. júna 2015

Malebnými vinicami, osviežujúcimi cestami medzi rybníkmi ako aj vítaným tieňom lesných zákutí putovali sme na cykloturistických potulkách Podlužím. Široko rozkročené roviny úrodného kraja nás priviedli k veternému mlynu z r. 1870 v Starom Poddvorove a priblížili nám aj nedávnu minulosť v podobe rozhľadne pripomínajúcej ťažobnú ropnú vežu v neďalekom Novom Poddvorove. Nevynechali sme ani návštevu slovanského hradiska v Mikulčicích a naše vyprahnuté telá sme osviežili a nasýtili v minipivovare v Moravskom Žižkove.

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Otvorenie plavebnej sezóny na Baťovom Kanáli 5. júna

  Kamaráti cykloturisti, pridajte sa k nám symbolicky otvoriť plavebnú sezónu na Baťovom kanáli v skalickom prístave spestrenú kultúrnym programom a trhoviskom. Nevynecháme ani návštevou novej rozhľadne a veterného mlyna v Holíči. Stretneme sa v sobotu ráno na žel. st. v Malackách, odkiaľ sa vlakom 6:54 prepravíme cez Kúty do Kopčian kde náš cyklovýlet zahájime. Tešíme sa na vás.

Zahájenie cyklosezóny 2020 sa odkladá.

Kamaráti cyklisti, nakoľko nám tu v okolí začala šarapatiť tá krpatá potvora, ktorej sa vraj ani na bicykli ujsť nedá a je k tomu aj silno družná, zaručene ak by mohla, rada by s nami aj 19. apríla na plánované Zahájenie cyklosezóny 2020 do Devína vybrala. Ak však my chytrejší ako ona budeme a nejaký čas sa ani ny tých bicykloch družiť veľmi nebudeme, snáď tá potvora skoro vykape a my sa spolu nielen na Devín, ale na ďaľšie výlety vyberieme. Dáme si vedieť.

Cyklovíkend v Zlatníckej doline 31.5. - 1.6.2014

Putování ke hradu Buchlovskému a panstva jemu náležácému roku pána 2014, dňa jedenatricátého jak ho spísal a namalovau kronikár odílu vozú dvojkolových nohama postrkovaných kerí též velocipédisté zvaný sú. Od vjeku trinástého trčí na vrchu skalnatém v zemi moravské hrad zvaný též Buchlovský. Mnoho a mnoho pánú sa vystrídalo na ňem a premnoho príbjehú odehrálo. Sláva jeho a vjehlas veliký donésel sa do ušú velocipédistú Mauackých . Tak opreli sa oni silnú nohú do pedálu kouových aby dopríli oku zvjedavému spočinút na tej kráse velebenej. Šuhaji a roby pevné nohy majú no také dálky aj tak šlapat nevládzú. Tak uznésli sa že veru radši až z Kopčan oni pojedú nech si tý nohy nezederú. Aj sa im veru do Hodonína nohama veselo betálma krúciuo, hepám veselo sa brblauo a chuapom tak isto. Co čert nesceu za Hodonínem zrázu zem hrbatá a nohama sa ledvaj prepletá. Na brbotaní už čas nezostáva lebo jazyk už sa do retázky zamotává. Snád aj k pánbíčkovi sa nejedna duša obracá proč to trápení konca