Preskočiť na hlavný obsah

19. ročník Regionálneho zrazu cykloturistov Záhoria 3. 9. – 5. 9. 2021

Po novej cyklotrase k strážcovi Myjavy.
 
Kamaráti cykloturisti, pridajte sa k nám na víkendové cyklopotulky malebnou Myjavskou pahorkatinou po novej cyklotrase na hrad Branč. Našimi sprievodcami budú cykloturisti z oddielu KST Jablonica, ktorí nám okrem pôsobivých výhľadov na trase ponúknu aj prehliadku kaštieľa v Jablonici a večerný táborák v priestoroch kynologického cvičiska v obci. Tešíme sa na vás.
 
Program zrazu:
3. 9. 2021 – piatok:
19:00 – 21:00 prezentácia účastníkov, ubytovanie
21:00 - 23:00 posedenie spojené s opekaním a vlastným programom
4. 9. 2021 – sobota:
7:00 – 8:45 prezentácia účastníkov
9:00 – 9:15 otvorenie zrazu
9:20 – 15:30 odchod na trasy: hlavná so sprievodom ku chate Lesanka pri Turej Lúke s pokračovaním po novovybudovanej cyklotrase na trasu od hradu Branč a okolo Bukovca cez Prietrž návrat do Jablonice.
15:30 – 18:00 prehliadka kaštieľa a ostatných pamiatok obce
19:00 – 23:00 zapálenie táboráka, posedenie pri vatre, videu alebo hudbe
24:00 hod večierka, nočný kľud.
5. 9. 2021– nedeľa:
8:00 hod budíček, osobná hygiena, raňajky
9:00 hod do 13:00 voľný turistický program, doporučené krátke trasy na Rozbehy (zrúcanina hradu, rozhľadňa, detský areál pri chate, štyri veterné elektrárne), PP Ľahký kameň s 3 jazierkami pri Dobrej Vode, rozhľadňu, múzeum roľníctva, pamätníky SNP u Rehušov, pamiatky na cintoríne aj fare Hlboké a múzeum v Hlbokom.
13:00 hod ukončenie zrazu, opustenie zrazového priestoru.
Upozornenie: Žiadame účastníkov, aby dodržiavali aktuálne vyhlásené opatrenia proti koronavírusu a rešpektovali príslušné pokyny poriadateľov. Podpisom pri prezentácii potvrďte, že ste v posledných 14 dňoch neprišli do styku s pozitívne testovanými osobami a nepochádzate z rizikového prostre- dia. Zároveň uveďte jeden z kontaktov – telefón, mail, alebo adresu bydliska.
Všeobecné ustanovenia:
Miesto zrazu: Kynologické cvičisko ZKJ Jablonica s prípojkou vody, elektriny (na konci obce smerom na Trnavu – pri zelenej cyklotrase)
Prezentácia: piatok 19:00 až 21:00, sobota 07:00 – 08:45 hod v mieste zrazu.
Zúčastniť sa možno i na jeden deň, v sobotu 5. 9. 2020, so začiatkom 9:00 h
Doprava: podľa cestovného poriadku vlakom na trati Trnava - Kúty, vlastná
osobnými vozidlami alebo bicyklami po cyklotrasách resp. po ceste č.51 a 501
Ubytovanie: vo vlastných stanoch, alebo v penzióne Záhoran - objednávky: tel. 034/6583144, 0904/613553. Na požiadanie poriadateľ poskytne potreby na stanovanie a spacie vaky).
Stravovanie: Z vlastných zásob, pre účastníkov zrazu čaj a minerálka zdarma, možnosť zakúpenia občerstvenia, nápojov v mieste zrazu, ostatných potravín a stravy v obchodných a stravovacích zariadeniach v obci, večer posedenie pri táboráku s možnosťou opekania, (prípadne k dispozícii guláš a pod).
Výstroj: Turistická - do každého počasia, podľa potreby a záujmu aj na
stanovanie, cykloturistická mapa Záhorie – Považie, bicykel v dobrom technickom stave, pre plavcov pri priaznivom počasí aj plavky (v blízkosti priehrada) a všetko pre dobrú náladu.
Trasy: 30 a 50 km - vyznačené cyklotrasy v okolí Jablonice a v Malých Karpatoch.
Účastnícky poplatok: nevyberá sa
Možno dohodnúť ukončenie bez návratu, pamätný list bude vydaný pri štarte.
Informácie: Stanislav Hamerlík, Bernolákova 684, 906 32 Jablonica,
e-mail: hamerlikstano@jablonica.net, mobil 0902 606 358, 0944 995 305

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Otvorenie plavebnej sezóny na Baťovom Kanáli 5. júna

  Kamaráti cykloturisti, pridajte sa k nám symbolicky otvoriť plavebnú sezónu na Baťovom kanáli v skalickom prístave spestrenú kultúrnym programom a trhoviskom. Nevynecháme ani návštevou novej rozhľadne a veterného mlyna v Holíči. Stretneme sa v sobotu ráno na žel. st. v Malackách, odkiaľ sa vlakom 6:54 prepravíme cez Kúty do Kopčian kde náš cyklovýlet zahájime. Tešíme sa na vás.

Zahájenie cyklosezóny 2020 sa odkladá.

Kamaráti cyklisti, nakoľko nám tu v okolí začala šarapatiť tá krpatá potvora, ktorej sa vraj ani na bicykli ujsť nedá a je k tomu aj silno družná, zaručene ak by mohla, rada by s nami aj 19. apríla na plánované Zahájenie cyklosezóny 2020 do Devína vybrala. Ak však my chytrejší ako ona budeme a nejaký čas sa ani ny tých bicykloch družiť veľmi nebudeme, snáď tá potvora skoro vykape a my sa spolu nielen na Devín, ale na ďaľšie výlety vyberieme. Dáme si vedieť.

Cyklovíkend v Zlatníckej doline 31.5. - 1.6.2014

Putování ke hradu Buchlovskému a panstva jemu náležácému roku pána 2014, dňa jedenatricátého jak ho spísal a namalovau kronikár odílu vozú dvojkolových nohama postrkovaných kerí též velocipédisté zvaný sú. Od vjeku trinástého trčí na vrchu skalnatém v zemi moravské hrad zvaný též Buchlovský. Mnoho a mnoho pánú sa vystrídalo na ňem a premnoho príbjehú odehrálo. Sláva jeho a vjehlas veliký donésel sa do ušú velocipédistú Mauackých . Tak opreli sa oni silnú nohú do pedálu kouových aby dopríli oku zvjedavému spočinút na tej kráse velebenej. Šuhaji a roby pevné nohy majú no také dálky aj tak šlapat nevládzú. Tak uznésli sa že veru radši až z Kopčan oni pojedú nech si tý nohy nezederú. Aj sa im veru do Hodonína nohama veselo betálma krúciuo, hepám veselo sa brblauo a chuapom tak isto. Co čert nesceu za Hodonínem zrázu zem hrbatá a nohama sa ledvaj prepletá. Na brbotaní už čas nezostáva lebo jazyk už sa do retázky zamotává. Snád aj k pánbíčkovi sa nejedna duša obracá proč to trápení konca